Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα, Ανασκόπηση

Φαίνεται, τελικά, ότι δεν έχουμε μείνει και πολλοί Πολύχρωμοι στην πόλη. Αν και τα ποδήλατα στην Παραλία εξακολουθούν να είναι αρκετά, εν τούτοις μαζευτήκαμε μόνο 6 άτομα για την πρώτη βόλτα μας κάτω από το γεμάτο, καλοκαιρινό φεγγάρι: ο Λάζαρος, ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Δημήτρης, ο Χρήστος και ο Παναγιώτης, που ήρθε βόλτα για πρώτη με την παρέα μας.

Μαζευτήκαμε λοιπόν λίγο πριν το σούρουπο στην Παραλία, και συγκεκριμένα μπροστά από το Λευκό Πύργο. Λίγο μετά τις 21:30 ξεκινήσαμε με χαλαρούς ρυθμούς και αναμμένα τα φωτάκια μας για μια συνηθισμένη, κατά τα άλλα, βόλτα στην Παραλία. Κατάληξη της βόλτας ήταν η Πλαζ στην Αρετσού.

Για ποδηλατική βόλτα θα λέγαμε ότι ήταν μάλλον σύντομη. Ωστόσο, με μπυρίτσες και σνακ παραμάσχαλα και καλή διάθεση, αράξαμε στην παραλία της Αρετσούς, δίπλα στο κύμα και κάτω από το γλυκό και μεθυσμένο φεγγάρι. Κουβεντούλα, γέλιο και ιστορίες από τα παλιά, για μια Θεσσαλονίκη που χάθηκε, αλλά κάτι τέτοιες μέρες, απουσία ανθρώπων και αυτοκινήτων, μας έρχεται στο νου με νοσταλγία.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καβαλήσαμε τα ποδήλατά μας για άλλη μια φορά, και αργά και νωχελικά επιστρέψαμε προς τα σπίτια μας μέσω του παραλιακού ποδηλατόδρομου. Ελάχιστοι αλλά εκλεκτοί οι συμπολίτες μας που επιμένουν και δεν γυρίζουν από τόσο νωρίς σπίτι, μας κράτησαν συντροφιά στη βραδυνή βόλτα της επιστροφής, χαζεύοντας μας από τα παγκάκια στα οποία αράζαν.

Πρώτος έφυγε ο Λάζαρος από Μαρτίου, ο Κώστας με τον Παναγιώτη συνέχισαν ευθεία από τον Λ. Πύργο προς τα δυτικά, ο Χρήστος ο Δημήτρης και ο Γιώργος τραβήξαν προς τα ανατολικά. Τελικά, παρά τις υποσχέσεις, τους τεμενάδες και τα παρακάλια, δεν κατάφερε ο Γιώργος να πείσει κανέναν να τον ακολουθήσει για παρέα στη μαρτυρική και επώδυνη ανηφόρα για τα Κάστρα!

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά και απουσία του επίσημου φωτογράφου μας, δεν υπάρχουν φωτογραφίες απ' τη βόλτα αυτή. Ίσως κάποια άλλη φορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου