Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Την Κυριακή ψηφίζουμε... εκδρομή

Μετά το προηγούμενο Κυριακάτικο "ρεπό" βγαίνουμε ξανά εκδρομή όσοι μείνουμε στην Θεσσαλονίκη και πάμε στα μέρη που κάναμε παιδιά μπάνιο. Επανωμή - Μηχανιώνα - Αγ. Τριάδα - Περαία.

 Ο ουρανός θα έχει συννεφάκια και προβλέπεται το ακραίο καιρικό φαινόμενο του ψιχαλίσματος. Αφού λοιπόν ασκήσουμε την εκλογική μας υποχρέωση το πρωί θα μαζευτούμε στις 10:30 στον Λευκό Πύργο.

 Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως σας συνιστούμε να έχετε μαζί σας κράνος, εφεδρική σαμπρέλα και την ανάλογη τρόμπα αν έχετε περίεργη βαλβίδα, αδιάβροχο, νερό ή κάποιο ενεργειακό ποτό (Gatorade, Powerade) και ίσως μπάρα πρωτεΐνης, αν και την βολέψαμε στην εκδρομή του Καλοχώριου με Mars και Snikers.

 Κατά την διαδρομή θα έχουμε PMR (ασύρματοι μικρής σχετικά εμβέλειας) για τον καλύτερο συντονισμό πρώτων και τελευταίων ποδηλατών, φαρμακείο (??) και εργαλεία για τυχών επιτόπιο service.

 H διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Ξεκινάμε από Λευκό Πύργο και ακολουθούμε την παραλιακή μέχρι να βγούμε στην στροφή για Πλαγιάρι.
 Στρίβουμε για Πλαγιάρι, και ακολουθώντας την ευθεία βρισκόμαστε Επανωμή.
 Από την Επανωμή ακολουθούμε τον δρόμο προς Κτήμα Καραγκιόζη και Πάλιουρα και συνεχίζουμε για Ν. Μηχανιώνα.
 Περνώντας την Νέα Μηχανιώνα παίρνουμε τον δρόμο προς Θεσσαλονίκη, περνώντας το χωριό της Κερασιάς βρισκόμαστε την Αγ. Τριάδα όπου κάνουμε στάση περί την 1,5 ώρα για φαγητό σε ταβέρνα με γνωστή από εμπειρία άλλης εκδρομής αυτή του "μπάρμπα-Φώτη".
 Αφού φάμε και χωνέψουμε παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής από Ν. Επιβάτες και Περαία και βγαίνουμε κοντά στην στάση "0" από τον παράδρομο για να αποφύγουμε όσο μπορούμε την κυκλοφορία.
 Τελειώνοντας ο μικρός δρόμος βγαίνουμε στον Περαίας-Θεσσαλονίκης και γυρνάμε πίσω για να καταλήξουμε στην περιοχή του Μέγαρου Μουσικής.

 Υπάρχει η πρόταση για επιστροφή μέσω της περιοχής του Ρυσίου και Ταγαράδων για να αποφύγουμε την όποια κίνηση βρούμε αλλά αυτό θα αποφασιστεί στην ταβέρνα, όταν θα μετρήσουμε και τις εναπομείναντες δυνάμεις μας.

 Οι μικρές στάσεις δεν είναι προκαθορισμένες και θα γίνουν ανάλογα με τις ανάγκες μας για να πάρουμε ανάσες ή να ανεφοδιαστούμε με προμήθειες.

 Η διαδρομή επί χάρτου (click για μεγέθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου