Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εξερευνώντας τους Ελαιώνες

Μία δεύτερη προσπάθεια σήμερα να μάθουμε τους δρόμους του Σέιχ Σου με αφετηρία τους Ελαιώνες, Πυλαίας.  Για το σκοπό αυτό, μαζευτήκαμε 6 άτομα:  ο Βασίλης (οδηγός, φωτογράφος κι αρχιεξερευνητής), ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Ανδρέας, ο Γιάννης και ο Χρήστος.

Συναντηθήκαμε κοντά στο ΓΕΝΝΕΣΙΣ σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές.  Κατευθυνόμενοι μέσα από το πάρκινκ του βγήκαμε στους Ελαιώνες.  Παραβλέψαμε τη στροφή για Αρσάκειο και την άνοδο από 'κει στο Σέιχ Σου, καθώς αυτόν τον δρόμο τον εξερευνήσαμε την προηγούμενη βδομάδα.  Μετά από λίγο στρίψαμε αριστερά και από μικρούς, ασφάλτινους δρόμους που εξυπηρετούν τις εκεί κατοικίες, βγήκαμε σε μία μικρή και ομαλή αντιπυρική ζώνη.

Από το σημείο εκείνο, βγήκαμε πολύ γρήγορα στο δρόμο του "Άγνωστου Σέιχ Σου" και λίγο παραδίπλα ήταν το 1ο Κιόσκι.  Μικρή στάση για να απολαύσουμε το τοπίο (ξεκούραση δεν χρειαζόταν, δεν είχαμε κάνει ούτε μισή ώρα ποδήλατο μέχρι το σημείο αυτό), και κατόπιν αποφασίστηκε από την παρέα να συνεχίσουμε το δρόμο του "Άγνωστου Σέιχ Σου" για να βγούμε στην Περραιβού.

Έτσι και πράξαμε.  Μόλις βγήκαμε στο δασικό δρόμο για την Περραιβού η παρέα χώρισε, καθώς ο Ανδρέας και ο Χρήστος στρίψαν δεξιά για να βγουν στον παράλληλο δρόμο που οδηγεί στον Ζωολογικό Κήπο.

Η βόλτα έληξε έτσι αρκετά γρήγορα και άδοξα.  Λίγο του ότι ξεκινήσαμε κάπως αργά (μετά τις 18:00 φύγαμε από το ΓΕΝΝΕΣΙΣ), λίγο του ότι η ομάδα δεν είχε και πολλά κέφια, συν το γεγονός ότι όλοι μας βιαζόμασταν να βρεθούμε κάπου αλλού, είχε σαν αποτέλεσμα μία από τις μικρότερες βόλτες που έχουμε κάνει στο βουνό.  Κι έτσι, όμως, εκμεταλλευτήκαμε γι' άλλη μία φορά τον υπέροχο μαγιάτικο καιρό και το καταπράσινο δάσος που έχουμε δίπλα μας.

2 σχόλια:

  1. Γλαφυρότατη περιγραφή ! Αν και μικρή σε διάρκεια η βόλτα μας, ανακαλύψαμε κι άλλη 'πίσω πόρτα' για το υπέροχο βουνό μας! Να προσθέσω στην περιγραφή την απρόσμενη συνάντηση με 6 μικρά παιχνιδιάρικα κουταβάκια τα οποία, όπως φαίνεται και στις φώτος, τα ματάκια τους ζητούσαν 'γονείς'! Τέλος, δε θα έλεγα ότι η βόλτα τελείωσε άδοξα, καθώς οι απογευματινές εξορμήσεις δεν μπορούν να διαρκούν πάνω από 2-2μιση ώρες. Προτείνω τα απογεύματα να διοργανώνονται τέτοιες βόλτες που να μπορεί να συμμετέχει όλη τη γκάμα των πολύχρωμων ποδηλατών. Σίγουρα, χρειάζεται καταγραφή με GPS των διαδρομών ώστε να μπορούμε να διοργανώνουμε διαφορετικές εναλλακτικές πορείες κάθε φορά (και ίσως από ένα σημείο κ μετά να χωρίζουμε κ άλλοι να πηγαίνουν για τα δύσκολα κ άλλοι για πιο χαλαρά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λες Βασίλη.
    Πολλές φορές επιλέξαμε από ένα σημείο και μετά
    να διαχωριστούμε προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι.
    Δεν είναι κακό, κάθε άλλο μάλιστα
    αφήνει ελευθερία στα άτομα να κάνουν αυτό που επιθυμούν.
    Όντως οι απογευματινές καλοκαιρινές βόλτες
    στο βουνό είναι πάρα πολύ καλή φάση
    και τις εγκαινίασες εσύ φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή