Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Βόλτα στο Σέιχ Σου, Ανασκόπηση

Τελικά, για άλλη μία φορά ανεβήκαμε στο αγαπημένο μας βουνό! Κόντρα σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις για καιρούς και καταιγίδες, εμείς επιλέξαμε να το ρισκάρουμε και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά: ο καιρός ήταν ζεστός, με έναν πανέμορφο μεσογειακό ήλιο να μας συνοδεύει σε όλη τη διαδρομή.

Η παρέα μικρή: ο Σταμούλης, η Αναστασία, ο Γιάννος, ο Θωμίσκος και ο Χρήστος. Αν και υπήρχε όρεξη για τρομερά πράγματα, μία σοβαρή ατυχία μας περιόρισε σε χαλαρή βολτίτσα. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννος μόλις που είχε αλλάξει το κέντρο του πίσω τροχού του (τον προηγούμενο τον τσάκισε σε μία τέτοια βόλτα στο βουνό, και πάλι!) έφτασε στο σημείο του ραντεβού με νέο, ΣΤΡΑΒΟ κέντρο! Η ρόδα του έκανε μεγάλα οχτάρια, φρένα δεν είχε και ανησυχούσαμε σε όλη τη διαδρομή ότι θα κουβαλάμε και πάλι το ποδήλατο στα χέρια.

Ευτυχώς, μετά από συντηρητική οδήγηση το ποδήλατο επέστρεψε σώο και αβλαβές στο σπίτι του.  Ας ελπίσουμε να έχει διορθωθεί αυτό το κέντρο, ώστε να βρει και πάλι το γέλιο του ο προσφιλής μας Γιάννος!

Κατά τα άλλα, δεν έχει να πούμε και πολλά για τη βόλτα αυτή: ξεκινήσαμε από τη γέφυρα του Περιφερειακού στην Περραιβού, κατευθυνθήκαμε προς τη "Βάρκα", οδηγηθήκαμε ως το δρόμο του Πανοράμος-Χορτιάτη, επιστρέψαμε ως το Πυροφυλάκειο και από 'κει ανηφορίσαμε για το δρόμο "Φυλάκιο-Κοιμητήρια". Επιστροφή μέσω Ζωολογικού Κήπου στα σπίτια μας.

Φωτογραφίες δεν θα δείτε ποτέ απ' τη βόλτα αυτή! Ο λόγος απλός: δεν υπήρχε φωτογράφος στην παρέα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου