Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ποδηλατών... ανάβασις.

 Ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά οι περισσότεροι ότι δεν χρειάζεται να ξενιτευτούμε για να απολαύσουμε τις ομορφιές της φύσης πέριξ της πόλης μας, προτείνουμε να έρθετε αν έχετε την αντοχή, στην βόλτα-ανάβαση στο χωριό του Χορτιάτη μέσω του δρόμου που διασχίζει το Σέιχ-Σου αυτή την Κυριακή (11-10-2009). Ο δρόμος είναι δύσκολος για τον άπειρο αλλά όχι ακατόρθωτος για τον μέσο ποδηλάτη.

 Η συνάντηση έχει οριστεί την Κυριακή στις 10:30 στο Μέγαρο Μουσικής και η αναχώρηση λίγο αργότερα.

 Η διαδρομή είναι γύρω στα 50 χιλιόμετρα (25 άνοδος - 25 κάθοδος) όπου αποτελείται από τρία κομμάτια: Τόπος συνάντησης - Σέιχ Σου - Χορτιάτης.

 Θα χρειαστείτε αυτοπεποίθηση, φυσική κατάσταση και το Mountain Bike σας. Τα ποδήλατα "πόλης" λυπούμαστε αλλά δεν είναι τα κατάλληλα γι' αυτή την διαδρομή.

 Φρόνιμο θα ήταν να έχετε μαζί σας:
 
  • ΚΡΑΝΟΣ
  • Νερό ή ισοτονικά ποτά (όχι η vodka δεν είναι ισοτονικό) να πάρετε οπωσδήποτε περισσότερο απ΄όσο πίνετε να έχετε. Στον χωματόδρομο δεν υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού. Υπάρχει μία βρύση στα 3/4 της διαδρομής αλλά άγνωστη η λειτουργία της.
  • Εφεδρική σαμπρέλα για το ποδήλατο σας. Ακούγεται υπερβολικό αλλά αν έχετε δύο θα είναι ακόμη καλύτερο. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου "σκάσει". Επίσης αν είναι περίεργη η βαλβίδα (πχ ψιλή) να έχετε και την ανάλογη τρόμπα.
  • Να περιμένετε αρκετό ιδρώτα όποτε μία ελαφριά μπλούζα ίσως χρειαστεί.
  • Η θέα σίγουρα θα σας αποζημιώσει! Μία φωτογραφική θα χρειαστεί. Ίσως το μόνο περιττό.
  • Αν φοβάστε την βροχή πάρτε και αδιάβροχο.
  • Πριν φύγετε από το σπίτι πασαλειφτείτε με αντηλιακό. Βατραχοπέδιλα δεν χρειάζονται.

Σημείωση: Λόγω της δυσκολίας της διαδρομής όσο ποιο ελαφρύς είναι ο εξοπλισμός σας τόσο καλύτερο.

 Το πρώτο κομμάτι είναι 5 χιλιόμετρα -περίπου- και ξεκινάει από το Μέγαρο και καταλήγει στην πεζογέφυρα στο τέρμα της Περαιβού. Δύσκολο κομμάτι δεν υπάρχει, απλά υπάρχει μία μικρή απότομη ανηφόρα περί τα 200 μέτρα στο τέλος της οδού.
 Το δεύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι ο χωματόδρομος που διασχίζει το περιαστικό μας δάσος όπου ξεκινάει από την πεζογέφυρα και καταλήγει στον ασφάλτινο δρόμο Πανοράματος - Διασταύρωση Χορτιάτη στο ύψος του στρατοπέδου "Παπαπασχάλη". Η απόσταση είναι στα 12 χιλιόμετρα χωματόδρομου με αρκετές ανηφορικές στροφές αλλά και με ξεκούραστες ευθείες.
 Το τρίτο μέρος είναι ανηφορικός ασφάλτινος δρόμος 8 χιλιομέτρων από το στρατόπεδο μέχρι την διασταύρωση του Χορτιάτη και στην συνέχεια μέχρι το χωριό.
Εκεί θα ξεκουραστούμε στην ταβέρνα "Κυνηγός" για να βρούμε τις χαμένες θερμίδες και διάφορα άλλα συστατικά που χάσαμε στην διαδρομή.
Η επιστροφή θα γίνει από την διαδρομή που ανεβήκαμε.
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κατέβασμα είναι πιο επικίνδυνο από το ανέβασμα. Να έχετε καλά φρένα και τα μάτια στον δρόμο.

 Για τους αυτούς που έχουν απογοητευτεί από την δυσκολία της διαδρομής και τους μη ιδιοκτήτες ΜΤΒ θα γίνουν εκδρομές πιο βατές τις επόμενες Κυριακές εκτός από την καθημερινή μας βόλτα στην πόλη που έχουμε στις 19:00 στον Λευκό Πύργο.

1 σχόλιο: