Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Για να μας πάει καλά ο μήνας

 Την Κυριακή 1/11/2009 για να μας μπει καλά ο μήνας ετοιμάζεται barbeque στο Ωραιόκαστρο. Ο καιρός δεν είναι καλός αυτές τις ημέρες και η νύχτα πέφτει νωρίς, όποτε οι μεγάλες σε απόσταση εκδρομές δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

 Η διαδρομή δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλη σε απόσταση αν και ίσως κάποιες ανηφόρες θα μας δυσκολέψουν. Από την άλλη, στον Χορτιάτη ανεβήκαμε πριν μερικές εβδομάδες, όποτε αυτό είναι πταίσμα.
 Στην διπλανή φωτογραφία μπορείτε να δείτε την προτεινόμενη διαδρομή (αν και αυτά αλλάζουν στην πορεία συχνά) όπου είναι η εξής: Από το σημείο συνάντησης βγαίνουμε στην Μοναστηρίου και στα διυλιστήρια κόβουμε δεξιά, περνάμε έξω από τα Διαβατά και διασχίζουμε την εξωτερική περιφερειακή πάνω από γέφυρα χωρίς κανένα πρόβλημα και αμέσως στρίβουμε δεξιά στην Συμμαχική οδό όπου μας βγάζει στο Ωραιοκάστρο. Η απόσταση είναι περίπου 20 χιλιόμετρα και είναι εξ' ολοκλήρου καλυμμένη με άσφαλτο.

 Θα συναντηθούμε στον Λευκό Πύργο, μόνιμο πλέον σημείο για εκδρομές και για βόλτες, στις 11:30. Όταν φτάσουμε στον προορισμό μας θα είμαστε σε ιδιόκτητο χώρο και θα ψήσουμε σε ξυλόσομπα διάφορα εδέσματα. Η προμήθεια τους μαζί με τα ποτά θα γίνει την προηγουμένη και θα μοιραστούμε τα έξοδα.

 Αυτά που θα χρειαστείτε είναι τα κλασσικά που παίρνουμε σε κάθε μας εκδρομή:
  • Κράνος
  • Νερό
  • Σαμπρέλες στο νούμερο που "φοράει" το ποδήλατο σας.
  • Αδιάβροχο ή αντιανεμικό
Καλό είναι ο ρουχισμός να είναι σχετικά ελαφρύς αλλά ζεστός χωρίς υπερβολές.

 Ηλιοφάνεια προβλέπεται για την Κυριακή, χωρίς βροχή αλλά με αρκετό αέρα.
 Η ώρα και η διαδρομή της επιστροφής θα αποφασιστεί επί τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου